Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper kvinnor att klä sig rätt. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta stilexpertenkatarina@gmail.com

  Annons

  Begravningsklädsel

  17 februari 2015
  Den vackra vita liljan förknippas med oskuld och renhet, den ses ofta som begravningsblomma.

  Den vackra vita liljan förknippas med oskuld och renhet, den ses ofta som begravningsblomma.

  Det finns tillfällen som man aldrig funderar på hur man egentligen ska klä sig förrän man ställs inför det, begravning till exempel. Det är inte så lätt – vilka färger gäller, vad är passande och ska man köpa nytt eller ta något som man redan har?
  Mörk klädsel innebär svart eller en riktigt mörkblå eller grå nyans.

  Annons

  En vit halsduk eller sjal är passande och det går också bra att bära en blus eller topp som är vit. Står det ljus klädsel ska man välja bort det mörka och istället välja en sober grå, beige eller vit klädsel. Det kan vara extra bra att välja material som är lämpliga för årstiden och välja bort sådant som är för somrigt mitt i vintern och tvärt om, speciellt om det är ljus klädsel som gäller.

  Jag brukar råda att bära plagg som visar respekt för tillfället, den avlidna och de anhöriga. Man ska själv känna sig fin och bekväm i sina kläder, det spelar ingen roll om man köper nytt eller tar något gammalt. Stilen ska vara nedtonad, man är ju på begravningen för att hedra minnet av den avlidna och för att dela sorgen med de anhöriga, inte för att visa upp sig själv.
  Dela
  Tweeta
  Maila
  4 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://stilexperten.mabra.com/stilexpert-med-formen-pa-glid/