Annons
Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper kvinnor att klä sig rätt. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta stilexpertenkatarina@gmail.com

Annons

Bomberjackan är årets modejulklapp!

30 november 2016
Bomberjackan är årets modejulklapp. Bild: KappAhl

Bomberjackan är årets modejulklapp. Bild: KappAhl

På tal om julklappar, årets modejulklapp är bomberjackan skriver Svensk Handel Stil som för nionde året i rad har utsett den hetaste modejulklappen tillsammans med Swedish Fashion Council.

– Bomberjackan är en symbol för den starka våg av street- och workwear som påverkat modebranschen så mycket de senaste åren. Influenser från amerikansk och brittisk arbetarkultur har varit närvarande på fler arenor i år än på länge, säger Elin Frendberg, CEO Swedish Fashion Council.

Annons

Bomberjackan har differentierats och börjar nu bli ett basplagg på både dam- och herrsidan, och även i de yngres garderober. I år använder vi den klassiska bomberjackan som den nya kavajen och med olika uttryck som i siden, med stora prints eller som klassiskt ytterplagg.

– Bomberjackan har verkligen blivit en storsäljare i år. För branschen är det jätteviktigt att det dyker upp nyheter som skapar den där ”vill-ha” känslan då och då. Det sätter fart på affärerna och lockar kunder till butikerna. Att plagget dessutom är en klassisk modell som håller länge i garderoben är också viktigt, säger Maria Sandow, kanslichef på Svensk Handel Stil.

Källa: pressmeddelande Svensk Handel och Swedish Fashion Council

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Laddar