Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta stilexpertenkatarina@gmail.com För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Idealen saknar hjärta och känslor

  11 juli 2016
  Bild: Cathy Thorne

  Bild: Cathy Thorne

  Stor eller liten, kort eller lång – riktigt kvinnor kommer i alla storlekar! När kroppsfixeringen är som störst och idealet bara visar en form är det viktigt att komma ihåg att vi tillsammans måste lyfta, uppmuntra och visa att alla former duger. 

  Annons

  När vi hyllar alla sorters kroppar ska vi påminna oss om att det inuti varje kropp finns en människa med känslor. Jag gillar att vi ger tummar upp och skickar glada tillrop när kvinnor postar äkta bilder på kurvor. Mera likes på den liksom!

  Men jag blir ledsen när tunna kvinnor lägger upp äkta bilder på raka kroppar och möts av nedsättande kommentarer. Jag undrar om det för att den rakare formen anses ligga närmast idealet? Varför det är okej att säga att du är mager och borde äta mer, när det inte är okej att säga att du är tjock och borde äta mindre? Är det inte att mobbas lite oavsett vilken storlek man har en åsikt om?

  Jag tror att det är bra att vi börjar skilja på riktiga kvinnor och ideal. Visst, så länge vi har rådande utseendeideal kommer det nog alltid att vara så att några, rent utseendemässigt, står närmre än andra men vi ska komma ihåg en sak. Idealen saknar det som sitter på insidan på en människa – hjärta och känslor.

  Så, i denna kroppsfixerade tid låt oss skapa nya ideal. Istället för att dissa så hissar vi kroppsformerna! Uppmuntra att vi ser olika ut och visa att du har hjärtat på det rätta stället!

  Kram Katarina

  Varför skrev jag detta? Jag läste en artikel i Expressen om hur Jessica Almenäs ryter ifrån med bikinibild: ”JAG äger min egen kropp och JAG är den enda som har rätt att tycka något om den. JAG bestämmer hur jag vill att min kropp ska se ut. Och kan vi inte bara droppa den här besattheten kring andras kroppar”.

  Skärmbild från Jessica Almenäs Instagram.

  Skärmbild från Jessica Almenäs Instagram.

  Vad tycker och tänker du om allt det här?

  Mer läsning:

  Stilexperten om flickors ideal och mammors ansvar

  Jag klär mig som jag VILL

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar