Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper kvinnor att klä sig rätt. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta stilexpertenkatarina@gmail.com

  Annons

  Mångfald: milstolpe nådd under modevecka

  1 mars 2017

  Foto: IMAXTREE

  Vårens modeveckor avlöser varandra när modecirkusen drar från stad till stad. New York, London, Milano och Paris. Idag när det det mesta synas och inget lämnas åt slumpen har sajten The Fashionspot gjort en intressant iakttagelse på catwalken som jag tycker är värd att lyfta lite extra. Vi snackar mångfald!

  Annons

  Enligt sajten var det första gången i historien som det på samtliga visningar under modeveckan i New York fanns minst en eller flera färgade modeller på catwalken. Modebranschen har ju flera år kritiserats för skeva kroppsideal och för att inte spegla en rättvis bild av samhället.

  Tänk att det har tagit oss så här lång tid! Borde inte en sådan här nyhet vara en ”gårdagens nyhet”? Oavsett vad så är jag glad för milstolpen. Mångfalden berikar och catwalken tillhör alla tycker jag.

  Du som är intresserad och vill läsa mer om mångfald kan ta del av Fashionspots rapport HÄR. Man skriver också om kroppsformer, plus-size och transpersoner på catwalken. Viktiga saker att lyfta fram – inte bara på catwalken utan på bloggar, i modereportage och i vardagssnacket.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://stilexperten.mabra.com/det-blir-kroppsformer-pa-varens-mabra-kvallar/