Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta stilexpertenkatarina@gmail.com För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Receptet på enkel och lyxig buffé för många gäster

  16 juni 2016
  Så lyckas du med buffé för många gäster! Det här är den läckra buffén som jag bjöd på när Julia tog studenten förra veckan.

  Så lyckas du med buffé för många gäster! Det här är den läckra buffén som jag bjöd på när Julia tog studenten förra veckan.

  Ska du ordna fest med många gäster? Satsa på en läcker och lyxig buffé! Lätt att fixa själv även om du ska bjuda 30 till 50 gäster. Receptet för en lyckad buffé är enkelt – satsa på få men goda råvaror och extra tillbehör. Glöm inte att lägg extra krut på uppläggningen för vi äter med ögat! Så här gjorde jag:

  Annons

  Två sorters charkisar

  Jag satsade på en smakrik parmaskinka och snäll salami. Jag beräknade tre skivor per person av både sorterna.

  Två sorters ost

  Jag valde en lyxig och krämig Brillant Savarin och en enklare hårdost, en stor bit 18 månaders lagrad Herrgård. Herrgården skar jag i små trekantskivor. Istället för skivor så valde jag att skära av toppen/locket på Brillanten. Gästerna fick små skedar och så kunde de enkelt ”gräva” ur osten istället.

  Tillbehör – tänk komplettering, utfyllnad och färg!

  Som komplement till charkisarna och ostarna valde jag fyra sorters tillbehör. Det föll på oliver, cournichons, fikonmarmelad och kryddad färskost.

  Ett billigt och bra sätt att fylla en buffé är med olika sorters bröd och kex. Här passade det bra med baguette, grissini, crostini och digestive.

  Sist men inte minst gäller det att tänka färg så att buffén ser inbjudande ut. Jag gick efter vad som fanns i butiken. Kvisttomater, päron, sharonfrukt, vindruvor och jordgubbar.

  I ett annat inlägg ska jag berätta hur jag tänkte kring uppläggningen! 

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar