Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper kvinnor att klä sig rätt. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta stilexpertenkatarina@gmail.com

  Annons

  Sminkrutiner och nybörjare

  18 november 2014
  Här sitter MåBra:s chefredaktör Liselott Stålberg och jag och blir sminkade.

  Här sitter MåBra:s chefredaktör Liselott Stålberg och jag och blir sminkade.

  Som kvinna mitt i livet har man lagt till sig med sina vanor och för det mesta kör man på gammal rutin och gör som alltid har gjort. När det gäller makeup och smink brukar jag ändå få en del frågor från mina kunder, det händer ju att man ändå vill försöka lite nytt.

  Annons

  Här riktar jag mig nu till de kvinnor som vanligtvis inte lägger någon större vikt vid smink. Det kan vara kvinnan som vanligtvis bara målar lite mascara på fransarna och duttar lite foundation. Kvinnan som vill kunna måla sig lite mer till fest men som inte riktigt vet var man börjar. Så här tipsar jag då:

  Koll på produkterna

  Läs på före du går till butiken så har du lite koll på ”konstiga” ord och slipper känna dig som en total novis.  När expediten börjar snacka primer, concealer och foundation är det lätt att skrämmas iväg.

  Dina vanor ska styra

  Reflektera över dina rutiner så att expediten kan ta fram produkter som matchar ditt sätt att hantera dem. Flytande, fast eller krämform – smaken är olika och våga be expediten visa på alternativ som kan passa ditt sätt.

  Budget eller lyx

  Visst kan du köpa det allra dyraste men om du bara använder sminket vid enstaka tillfällen kan du lika väl köpa billigare. Blir du sedan en flitigare användare satsar du på mer avancerade produkter. I klartext: Labellos färgade läppglans som du hittar i matvarubutiken funkar lika bra som lyxmärkenas glans om du är nybörjare.

  Jag brukar likna det vid MåBra:s träningsbloggare Leila och hennes träningsfilosofi. Hon  menar att man inte ska göra det så svårt och att den bästa träningen är den som blir av. Åtminstone om man är nybörjare och sällan tränar. Jag resonerar på samma när det gäller sminket – bättre börja lite enkelt än inte alls.

  Hur resonerar du när det gäller smink och rutiner?

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://stilexperten.mabra.com/forelasare-och-stilexpert/