Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta stilexpertenkatarina@gmail.com För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Snyggt jeansmode i nya Måbra nr 10

  19 september 2016

  Måbra-nr-10

  Ni har väl inte missat att nya MåBra är ute i butik? Det är alltså nummer 10 eller oktobernumret som ni genast ska spana in om ni inte redan har gjort det. Är verkligen nöjd med modereportaget.

  Vi plåtade strax utanför Helsingborg på Annelundsgård i Allerum och vi hade förmånen att ha hundar med i modereportaget. Så för att få till bilder fick vi jobba lite steg-för-steg på det här viset:

  Annons

  location-måbra-nr10

  Hitta miljön! Det gäller ju att miljön stämmer överens på samtliga bilder och att de dessutom förmedlar rätt känsla till modereportaget. Den här gången var det jeans, höst och landsbygd som skulle speglas.

  modell-måbra-nr10

  Provbild med modell! När modellen är sminkad och klädd gäller det att ta lite provbilder. Fotografen Simon vill se så att modellen och miljön går ihop, att ljuset och vinklarna funkar. Simon vill helst undvika att bilden blir platt och försöker hela tiden få till vinklar som ger djup i bilderna.

  hund-modell-måbra-nr10

  Rekvisitan! Nästa steg blir att ta in rekvisitan och den här gången var det Annelunds egen Grand Danois Daisy som fick vara hundmodell. Det blev en klockren matchning eftersom läsarmodellen Annika själv har en hund. Fotografen Simon instruerar hundföraren Leonard hur Daisy ska stå på bilden.

  daisy-måbra-nr10

  Klick, klick, klick! Äntligen nu börjar det närma sig plåtningsdags. Oftas har det vid det här laget redan gått så mycket tid att makeupartisten behöver pudra modellen, jag behöver dra i kläderna eller dölja några lappar. Är man dessutom en hund så kan man hinna börja tröttna och titta på annat. Så för att få Daisy att titta in i kameran behövdes lite extra lock och pock av husse.

  Måbra-plåtning-nr10

  It’s a wrap! Jag brukar räkna med att det tar ungefär en timme att ta en bild. Fast då är det ju bra den proceduren som jag har berättat om här idag. Sedan jag själv började jobba med modereportage så tittar jag ofta mycket mer nyfiket på sakerna i bilden än jag gjorde förut. Nu vet jag liksom vad som ska till.

  Gillar du Annikas kläder så hittar ni köpställen och mer info i tidningen! 

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar