Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta stilexpertenkatarina@gmail.com För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Stilskola: så bär du mönstrade kläder

  20 februari 2017

  Har du fastnat i det enfärgade träsket och tycker att det är svårt att bära mönster? Ja, jag vet att det är svårt att bryta en vana men se dagens inlägg som en liten mönsterutmaning. 

  Storleken! Ja, den har betydelse – när det gäller mönster! Grundregeln säger litet mönster om du är liten och stort om du är stort.

  Annons

  Bilden! När du kikar på mönstret ska du försöka se vart ögat dras. Söker det sig från sida till sida eller uppåt och neråt? Blir det balans eller blir det övervikt någonstans? Isåfall vidta åtgärder med en färgklick!

  Exempel: Se bilden längst till vänster. Där tar tröjan över och skapar alldeles för mycket obalans för att mönstret upptill är alldeles för stort i förhållande till mönstret nertill. Den röda väska, färgklicken, blir ett slags ankare som stabiliserar och hjäper till att lura bort ögat från tröjan och till byxorna istället. 

  Mönstermix! Går alldeles utmärkt att blanda olika mönster. Välj ett mönster någonstans på överdelen och ett annat på nederdelen. Prova dig fram! Vissa personer passar bättre i stora mönster upptill och små mönster nertill och vice versa.

  Kom igång! Starta försiktigt, är du en blyg viol med bara svarta och vita plagg i garderoben kan du börja där. Känns mönster på plaggen som ett stort steg kan du satsa på att kombinera mönstrade scarfs, väskor och skor.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar