Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper kvinnor att klä sig rätt. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta stilexpertenkatarina@gmail.com

  Annons

  TIPS: Hitta din kroppsform med hjälp av ”skavankerna”!

  15 mars 2016
  figurtyper

  Låt dina klädbekymmer visa dig vilken som är din rätta kroppsform. Bild: Pixabay.com

  Har du ännu inte lyckats klura ut din kroppsform trots att du läst mina tips om kroppsformer och figurtyper? Lugn, kanske kan ”skavankerna” och plaggen guida dig till rätt! Även om jag som stilexpert inte vill att du ska fokusera på kroppens fel och brister så kan de ändå komma till nytta när du vill hitta din kroppsform:

  Annons

  X-figuren: känns det obekvämt med tunikor, som att du får en känsla av en gravidmage utan att vara gravid? Du kan vara en X-figur som passar bäst i insvängda plagg som följer midjans naturliga kurva. Bälten smickrar!

  A-figuren: händer det att alla byxor blir för tajta över låren men allt för stora och glappar i byxlinningen? Då har du antagligen en A-figur som klär allra bäst i mörkare nederdelar och ljusare överdelar för en bättre balans.

  V-figuren: blir det tokigt när du nästan alltid måste välja större storlekar upptill för att få plaggen att sitta fint över ryggen? Du som V-figur ska helst skippa puffärmar och satsa på tajta byxor eller kjolar med högre midja.

  H-figuren: upplever du en svårighet att hitta kläder som passar och som inte drar allt fokus till bysten och magen? Sannolikheten är stor att du har en H-figur där torson lätt blir fyrkantig. Skippa rundhalsat och kavajer med slag.

  O-figuren: är det så att vissa typer av kraftiga och stela material helt enkelt ”bara inte funkar” och att det framförallt är svårt med kavajer? Med några extrakilon på figuren är det mest smickrande om klädernas tyger är mjuka och följsamma.

  Mer intressant läsning om kroppsformer:

  Hitta rätt vårjacka för just din kroppsform

  Hitta din kroppsform

  Kroppsform som en sportstjärna – vem liknar du?

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://stilexperten.mabra.com/stilinspiration-matcha-dina-basplagg/