Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta stilexpertenkatarina@gmail.com För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  TIPS! Se hudens underton och välj rätt smink

  16 maj 2017

  Varm, kall eller neutral – hudens underton avgör vilken foundation som passar dig bäst. Ta reda på din underton och välj rätt smink som framhäver och ger lyster till din hy!

  Vad är är underton? Tittar vi närmare på vår hud så blir den solbränd på sommaren och blekare på vintern. Ytan ändrar helt enkelt färg. Undertonen däremot hittar du under ytan och den förblir densamma. Det finns tre undertoner; varmkall eller neutral.

  Annons

  Titta på venerna på din handled! Ett busenkelt knep för att avgöra vilken underton du har är att kika närmare på undersidan av dina handleder i vanligt dagsljus. Färgerna på dina vener kommer nämligen att berätta vilken underton du har:

  Du har en varm underton om färgen på dina vener är olivgrön eller gyllengrön.

  Du har en kall underton om färgen på dina vener är blå eller lila. 

  Du har en neutral underton om färgen på dina vener är en blandning av blått och grönt. 

  När du vet vilket som är just din underton kan du försäkra dig om att hitta en foundation som verkligen matchar din egen hy, ser naturlig ut och adderar lyster.

  Psst! Tänk på att det är snyggast när färgerna hela vägen – alltså inte bara att din foundation matchar hudtonen utan också rouge och läppstift.

  Mer intressant läsning:

  Stilexperten om sminkrutiner för nybörjare

  Få koll på foundation, concealer och puder!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar