Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta stilexpertenkatarina@gmail.com För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Tips till dig som ska investera i en lyxig väska

  26 januari 2016
  Här är tipsen för dig som funderar på att investera i en lyxig märkesväska!

  Här är tipsen för dig som funderar på att investera i en lyxig märkesväska!

  När fashionistas och modeproffs köper svindyra plagg handlar försvarstalet ofta om att shoppingen är en investering. Fråga är, kan man verkligen investera i märkesgrejor och vad betyder det egentligen?

  Annons

  En investering definieras enligt ordboken som något som köps med pengar och som förväntas generera en inkomst eller vinst. Man kan alltså köpa en dyr designerväska, använda den en tid och sedan sälja den vidare. Det är dock inte rimligt att alltid räkna med att affären går plus men visst går det att göra sig en slant.

  Här är mina fem tips till dig som funderar på att köpa en lyxig designerhandväska som en investering!

  väskor

  Väskornas motsvarighet till den heliga graalen är modellen Birkin från Hermès.
  Bilden är lånad från Sweet n’ Raw.

  Investera klokt. Det är säkrast att satsa på klassiska ikoner som Chanelväskan 2:55 eller Fendis Baguette. Varje modehus har sina ikoner och HÄR kan du se ett bildspel som tydligt visar vilka väskmodeller som klassas som ikoner enligt brittiska magasinet Stylist.

  Sälj snarast! Många som investerar i lyxvaror säljer dem vidare inom en säsong. Så för att vara säker på att få tillbaka slantarna ska du därför inte skjuta upp en försäljning allt för länge.

  Men vänta nu… I vissa fall kan det ändå vara värt att vänta i tio år eller mera med att sälja. Har du investerat i en unik väska kan den i vissa fall klassas som vintage och då generera en större slant vid en eventuell försäljning.

  Släng inget. Den gyllene regeln för dig som ska investera i märkesvaror är att spara på allt. Bokstavligen talat – behåll rubbet! Från minsta lilla förpackning och sidenband till nycklar och kvitton för att återskapa ”nytt köp”-känslan och bevisa äktheten.

  Varsam behandling är A och O. Det är förvånansvärt många som vetskapen till trots behandlar sina dyra och lyxiga handväskor som skräpsamlare. Ju mer välskött väska desto högre värde i slutändan.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar