Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta stilexpertenkatarina@gmail.com För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Vad är en capsule wardrobe?

  5 juni 2016
  Tidigast med att förknippas med capsule wardrobe var designern Donna Karan. Bilden är hämtad från artikeln i svenska Elle som jag länkar till i bloggen.

  Tidigast med att förknippas med capsule wardrobe var designern Donna Karan. Bilden är hämtad från artikeln i svenska Elle som jag länkar till i blogginlägget.

  Har du hört uttrycket capsule wardrobe förut? Jag upplever nämligen att många pratar om capsule wardrobe men få vet vad det egentligen handlar om.

  Både företeelsen och uttrycket capsule wardrobe har några år på nacken. I amerikansk och brittisk press skrevs det om capsule wardrobes redan på 70-talet. Ett decennium senare skulle det bli designern Donna Karan som allra mest förknippades med en capsule warderobe genom sin klädkollektion ”seven easy pieces”.

  Annons

  I en capsule wardrobe ingår tidlösa basplagg. Det finns därför inga hinder för att likna en capsule wardrobe med en basgarderob. Däremot skulle jag vilja påstå att en capsule wardrobe är något snävare eftersom den inte innehåller fullt så många plagg som en basgarderob. Men precis som en basgarderob uppdaterar man en capsule wardrobe  – med en handfull trendigare modeplagg varje säsong.

  Här visar jag en tydlig bild på innehållet i en capsule wardrobe och hur det är tänkt att man matchar plaggen.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar