Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta stilexpertenkatarina@gmail.com För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Veckan sett genom selfies

  2 oktober 2016

  katarina-althin-stilexpert

  Hillary Clinton och Tom Hanks! I veckan har vi sett skapandet av ikoniska bilder och magiska ”selfie-moments”. Men hur sund är jakten på selfies? Mia Skäringers hyllade facebookinlägg fick oss att fundera.

  Annons
  Mia Skäringer får oss att fundera över jakten på lajks.

  Mia Skäringer får oss att fundera över jakten på lajks.

  Lajka mig! Mia Skäringer låtsas äta hundbajs och postade veckans mest tänkvärda text på Facebook. Hon sätter huvudet på spiken när hon ifrågasätter jakten på bekräftelse i sociala medier. Jag tycker att den här utvecklingen är så sorglig. För nog har det väl gått för långt när selfien definierar vårt egenvärde?

  Selfien får oss att vända andra sidan till.

  Selfien får oss att vända andra sidan till.

  Tidens tecken! Vi har alltid porträtterat omvärlden och fortsätter att göra med mobilen. Men selfien har gett oss nya vanor. Helt plötsligt vill vi själva vara med på fotot. Den redan ikoniska bilden med Hillary Clinton visar samtiden med skärpa och jag förundras över hur snabbt vi förändras.

  Bröllopsbilden man ramar in.

  Bröllopsbilden man ramar in.

  Magiskt möte! Jag blir så glad när jag ser Hollywoods mest sympatiska man, Tom Hanks, överraska brudparet som tar bröllopsbilder i Central Park på stora dag. Strunt i bröllopsfotografen liksom.  Det är ju den här sortens stjärn-selfie som sätter guldkant på ögonblicket och man hinner tänka ”Tack gode gud för bildbeviset”!

  Skärmbild av kändis-PT:n Jen Widerstroms instagraminlägg.

  Skärmbild av kändis-PT:n Jen Widerstroms instagraminlägg.

  När selfien faller platt! Vissa selfies måste man bara sålla bort. Som när kändis-PT:n påminner att alla har valkar när de sitter. Tro f*n det, hinner jag tänka. Den sortens selfies tillför mig inget. Nej, använd kändisskapet att visa en hälsosam vardag och inspirera till motion istället för att visa mig platta-PT-magar-i-valk-sits.

  Vad tycker du om selfies och veckans svep?

  Källor: MåBra, Sydsvenskan, The Star och Health

  Dela
  Tweeta
  Maila
  3 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar