Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta stilexpertenkatarina@gmail.com För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Veckan som varit i stort och smått

  18 september 2016

  Katarina-althin

  När jag tittar tillbaka på veckan som varit så har mitt flöde i sociala medier mest handlat om klädstorlekar, kroppsfixering och fat shaming.

  Lindex slopar plus size och äntligen kan alla handla lika fina kläder oavsett storlek. Det bästa, om ni frågar mig, är att man synar designen och adderar osynliga små skräddarknep på de olika storlekarna. Detta kommer i sin tur att få plagget att sitta lika fint på en liten storlek som en stor. Heja Lindex för att ni går i första ledet!

  Annons

  Hurra också för Idols programledare Per Lernström som uppmärksammade NK:s trådsmala skyltdocka och röt ifrån. Älskar hur han belyser kroppsfixeringen bland unga tjejer, markerar och säger ifrån när modebranschen gör fel.

  Desto mer tveksam blir jag till Kulturskolan i Uddevalla och deras kläduppmaning som Sveriges radio P4 Väst rapporterar om. Flickorna uppmanas att välja klädsel som ”inte objektifiera kvinnokroppen”. Enligt enhetschefen på kulturavdelningen på kommunen vill man skapa könsneutrala miljöer. Om så är fallet, varför bara uppmana flickorna? Är det inte lika illa att objektifiera manskroppen undrar jag.

  Ännu mer bekymrad blir jag när jag läser artikeln i GP om fetmaoperationer på barn med antalet depressioner till följd. Skrämmande läsning! Vi måste våga prata om den sjukliga övervikten och vi vuxna måste verkligen hitta andra lösningar än att strypa barns magsäckar. Jag förespråkar inte ett pinnsmalt ideal och jag är heller inte emot fetmaoperationer på vuxna. Men på barn, allvarligt talat – vad är det som händer?

  Källor: Lindex, Expressen, MåBra, Sveriges radio P4 Väst, GP

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar