Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta stilexpertenkatarina@gmail.com För frågor om samarbeten, maila: alicia.sternin@aller.com

  Annons

  Veckans modekampanjer om normer och ideal

  25 september 2016
  Stilikonen Lauren Hutton i H&M:s höstkampanj.

  Stilikonen Lauren Hutton i H&M:s höstkampanj.

  Mångfald, ålder och könsnormer! Veckan som varit har handlat om lanseringar av modekampanjer där trenden är tydlig – det är inne att bryta normer och skapa nya ideal. 

  Veckans snyggaste! H&M utmanar idealet och lyfter kvinnor i alla åldrar, former och hudfärger i sin senaste höstkampanj. Jag diggar verkligen den uppdaterade versionen av Tom Jones låt She’s a lady. Det är extra kul att få se en skymt av ikonen Lauren Hutton tillsammans med starka kvinnor tycker jag.

  Annons

  Veckans mest intressanta! Åhléns myntar begreppet klädmaktsorning och belyser kön, kläder och makt i sin senaste modekampanj. Med frontfigurer som Jens Lapidus ifrågasätter man  varför traditionellt manlig klädsel förknippas med mer status och makt än traditionellt kvinnlig.

  Veckans mest slätstrukna! Esprit satsar på mångfald, individuellt uttryck och personlig stil med taggen #imperfect. Även här satsar man på en känd låt nämligen MC Hammer’s You can’t touch this. Trots medryckande toner och superbra satsning så kan jag inte komma över känslan av att kampanjen inte riktigt är av samma kaliber som de övriga två.

  Vilken av modekampanjerna gillar du bäst?

  Källor: Elle.com, Resume.se, Esprit

  Dela
  Tweeta
  Maila
  3 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar