Annons
Annons

Det är inte ofta havet fryser till is i Skåne


Jag hoppas verkligen att du har klarat dig oskadd i ”ryss-kylan”. Jag har följt rapporteringarna både på nätet och i tv. Skrämmande med alla trafikolyckor. Å andra sidan är det nästan svårt att ta in kaoset och tro att det är sant när man själv befinner sig i ett frostnupet och kallt Helsingborg. Så här såg det ut igår strax efter 16-tiden.

Annons

Det är inte ofta som havet fryser till is i Helsingborg men när det väl händer bjuds man på underbara vyer.

Borta i horisonten skymtar du Danmarksbåtarna och lite till höger ser du konturerna av Kronborg slott i Danmark. Sundet är bara ynka fyra kilometer brett just här. Ser du huset som framträder till vänster i horisonten? Det visar den den norra delen av byn som löper längs kustremsan där vi bor. En underbar plats! Kikar du in på min Insta så har jag lagt upp en liten filmsnutt från promenaden.

Notera istapparna! Det var så kallt att mina glasögon immade igen så fort jag stod still.

Jag tror aldrig att jag har haft användning för min Fjällräven expeditionsjacka här i Skåne men det sägs att det finns en tid för allt. Go’ och varm är den men kanske lite stor. Med täckbyxor till säger min man att jag liknar en Teletubbie. Haha! När det kommer till busväder då kastar jag alla stilregler åt sidan och vill bara vara rätt klädd. Hur är det med dig?

Dela
Tweeta
Maila
8 kommentarer

Annons

 


Laddar