I samarbete med APPRL

3 fallgropar när du shoppar med en kompis


Ska du ut och shoppa kläder med en kompis? Läs om hur du bäst undviker fallgroparna och får en härlig shoppingrunda på stan.

Planerar du en shoppingrunda på stan med din bästis? Härligt! Se det som mysig egentid men var försiktig när du frågar om klädråd. Du kan nämligen få tips som inte alls passar dig. Här är fallgroparna:

Ni har inte samma smak!

Det är inte troligt att du och din väninna har 100 procent likadan smak. När du frågar om de ljusblå tajta jeansen (som du själv gillar) är snygga kan du få ett nej för att din bästis aldrig har gillat ljusa jeans.

Tips! Istället för att bara fråga om något är snyggt eller ej, berätta att du letar efter ljusa tajta jeans och att du behöver veta om jeansen sitter som de ska eller inte.

Ni delat inte samma målbild!

Du och väninnan flanerar lite planlöst i butiken. Plötsligt ser du en snygg svart kjol. Perfekt till jobbet med den där snygga blusen och de där pumpsen med ormprint du har hemma i garderoben. Du kan se det framför dig och kallar på din väninna. Istället ser hon kjolen ihop med en bylsig tröja och korviga strumpor.

Tips! Tolka inte hennes tveksamma uttryck som ett direkt nej. Dela med dig av målbilden. Fråga sen hon tror att du verkligen kommer att använda kjolen så mycket som du tror.

Ni har inte lika stor plånbok!

Vi spenderar olika summor på kläder och skor vilket inte är några konstigheter så länge ”hon med den stora börsen” fnyser åt de billigare plaggen. Det finns riktigt fina godbitar i alla prisklasser. En smart shoppare skiljer på prisklass och kvalitet.

Tips! Konstatera din budget, berätta om ditt shoppingtak för väninnan före shoppingturen. Ytterligare ett tips är att komma överens om två butiker var att besöka före ni startar shoppingturen.

Lycka till med shoppingen och njut av att ha ett smakråd som ger dig rätt råd!

Mina jeans på bilden? Tova slim regular från Lindex för 299 kronor (adlink). Jag frågade mina följare på Instastories om jag skulle köpa jeansen eller ej: 77 procent svarade ja så det blev köp.

Mer läsning om shopping och jeans: 

3 jeanstrender som faktiskt funkar i vardagen!

 3 plagg som alltid funkar till jeans!

Smart shopping är skoj! 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar