Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta [email protected] För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Så håller du igång träningen på semestern

  22 juli 2016
  Så håller du igång träningen även på semestern!

  Så håller du igång träningen även på semestern!

  Dagens fråga: hur får du till träningen på semestern?

  Ja, det är ju verkligen en knivig sak. På semestern vill man bara njuta och slippa allt plågsamt, eller hur? Det gäller därför att vara lite uppfinningsrik.

  Annons

  Maken och jag har ska ut på en liten bilresa i Europa om ett par dagar. Tanken är att vi ska ut på en joggingrunda före frukost i varje stad som vi besöker. Under löpturen ska vi ta en selfie framför sevärdheten eller monumentet som är mest känt för just det stället och skicka mms till de som väntar där hemma.

  Ett annat bra knep för att fixa träningen hemma är att väva in den i vardagsbestyren. Brukar du köra och köpa färska frallor på lördagsmorgonen? Överlåt körandet åt någon annan. Spring dit, köp frallorna och bli upphämtad med bil. Ta en dusch medan kaffet rinner ner och familjen brer mackorna.

  Eller varför inte låta varje familjemedlem ansvara för varsin träningstimme under en semestervecka? Den som ansvarar bestämmer aktivitet. Krocket, simning, styrketräning eller cykeltur. Obligatorisk närvaro och go’fika efteråt.

  När det känns för jobbigt eller motigt. Sänk kraven. Skit i löpningen men gå ut en sväng. Strunta i träningskläderna också. Snöra bara på dig gympaskorna. Det räcker att du går 200 meter. Det viktiga är att du styr om hjärnan. Beröm dig själv för att du tog dig ut och inte följde den första impulsen att slänga dig raklång på sängen. Känn dig som en vinnare! Så gör jag när jag när jag absolut INTE har lust att träna.

  Har du några andra bra tips för att hålla igång med träningen på semestern?

  Dela
  Tweeta
  Maila
  4 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar