Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta [email protected] För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Cyklamen när vi gästade Blomsterfrämjandet

  17 augusti 2017

  Tidigare i somras fick jag frågan om jag som stylist kunde samla rekvisita till Blomsterfrämjandes monter inför den stora höstmässan i Helsingborg. Jag blev så klart både smickrad och glad över frågan men kände att det var lite över min nivå med tanke på min erfarenhet av blommor.

  Annons

  Istället dök jag upp som gäst på själva mässdagen igår. I smyg tänkte jag såklart rekognoscera och samla på mig inspiration för att få koll på läget ifall jag får frågan en annan gång. Jag lärde mig massor!

  Jag krokade faktiskt arm med min bästa poddkompis Jannice och gick på pressvisningen istället. Det var fokus på den svenskodlade och riktigt fina ”tantblomman” cyklamen. Visste du till exempel att:

  Cyklamen är en knölväxt. Du kan alltså borsta bort all jord vid roten och ställa den i samma sorts vaser som du placerar hyacinter i.

  Cyklamen kommer i olika storlekar. Den större ”modellen” kan du använda som snittblommor. Du knipsar helt enkelt bara loss blommorna. Det kommer nya efterhand.

  Cyklamen och andra knölväxter mår bäst av att vattnas underifrån. Blomman mår bäst om du stället den på ett fat och vattnar fatet istället för att skvätta vatten på själva jorden.

  En cyklamen klarar svala temperaturer så du kan ha den utomhus trots att termometern kryper ner på fyra grader. En tålig blomma med andra ord.

  Vanligaste felet som tar död på våra krukväxter är att vi vattnar för mycket. Ett tecken på att blomman inte mår så bra är att bladen blir gula.

  Tänk att pynta det dukade bordet med många små vaser med cyklamen istället för en stor mittgrupp.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  3 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar