Annons
Annons

Därför väntar jag med att duka av bordet…


Jag tar sällan eller aldrig bild på middagsbjudningar. Vill inte att mina gäster ska vara rädda för att fastna på bild och hamna på bloggen...

Jag tar sällan eller aldrig bild på middagsbjudningar. Vill inte att mina gäster ska vara rädda för att fastna på bild och hamna på bloggen…

Dagens fråga: vilket är ditt bästa bjudrecept?

Det beror ju såklart på vem man bjuder, eller hur? Jag har recept som kräver lite mer fix än andra och så har jag enkla snurra-ihop-rätter för de där vännerna som man inte längre behöver imponera på. Ja, ni vet vad jag menar.

Annons

Våra roligaste middagsbjudningar med mest fart har nog varit de där gångerna när vi har skippat förrätten till förmån för plockmat och drink vid köksön. Ätit en huvudrätt som lasagne eller liknande, med stor sallad och bröd på bordet. Vinflaskorna har stått på bordet och gästerna har fått fylla glasen själva. Ingen märkvärdig efterrätt utan bara glass eller hastiga desserten. Framåt småtimmarna några ostar eller smågodis.

Som värdinna föredrar jag att bjuda in tre par så att vi är åtta stycken runt bordet. Jag upplever att det blir bäst samtal då. Jag placerar två tjejer på kortsidorna och två tjejer i mitten på långsidorna. På så vis hamnar killarna på hörnen och det blir alltid bra dynamik i snacket.

För det är ju snacket och skrattet man vill åt, eller hur? Jag har märkt om jag, som värdinna, inte har bråttom med att lassa ut porslinet så flyter samtalet. Låter jag tallrikarna stå på bordet länge så är det ingen som bryter för att gå på toa eller pilla på mobilen. Nu låter jag ingen gäst sitta med disk en hel kväll men jag drar definitivt ut på det vill jag lova. Prova du också så får du se vilken skillnad det blir!

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons


Laddar