Annonssammarbete med Design Mrs. Mi

Designa eget smycke – inte så dyrt som man kan tro!


Jag har länge haft en tanke om att designa mitt eget smycke, något av betydelse och som en slags symbol. I våras fick jag chansen via ett samarbete med silversmeden Marie Ingemarsson och företaget Design Mrs. Mi i Göteborg. Plötsligt föll allt på plats – jag skulle designa mina egna ringar och ge det som en gåva till mig själv på min 40-årsdag!

För den som vill designa sina egna smycken finns det en rad saker att ta ställning till. Marie guidade mig egendom processen som till slut mynnade ut i en uppsättning med inte mindre än tre silverringar dekorerade med stenar och gulddetaljer.

 

Designa ditt eget smycke

Det är spännande att designa ett eget smycke. Arbetet bakom är minst lika roligt att uppleva som att slutligen få se och bära den färdiga produkten. Känslan av ett helt unikt smycke är verkligen något alldeles extra.

En vanlig missuppfattning är att det blir dyrt med en egen design men enligt silversmeden Marie finns det många knep för att spara in på slantarna:

– Använd guldet som ligger oanvänt i byrålådan! Utgå från silver i designen och dekorera med guld så blir det billigare än att bara jobba med guld rakt igenom.

Ädelstenar eller oäkta stenar är ett annat val att ta hänsyn till, påpekar Marie och säger att det finns alternativ för de flesta plånböcker och smaker. För att få ett smycke som matchar bäraren är det viktigt att prata igenom stilen. Ska smycket till exempel bäras till vardags eller på fest?

Utgå från något färdigt smycke

Som beställare kan du rita ditt eget smycke eller utgå från något färdigt som du omvandlar till ditt smycke. Själv fastnade jag för ringarna i kollektionen Rock by Mi. Men jag ville göra en liten justering. Tillsammans med Marie kom jag fram till att flytta på placeringen på ”guldpluppen” på ringen med stenarna. Från mitten och ett steg ut. Med ”guldpluppen” är på sniskan kändes ringen mer som jag – perfekt i sin icke perfektion.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar