Annons
Annons

En liten guide till dofter och parfymer


Jag har alltid varit fascinerad över det här med parfymer. Under årens lopp har jag ju avverkat ett par stycken, några bättre än andra. Ibland när jag luktar på ”gamla godingar” blir jag alldeles nostalgisk och när jag sedan gång luktar på några av de mindre lyckade dofterna undrar jag verkligen hur jag tänkte…

Annons

Min väninna Anna Sunneborn har vunnit flera SM-guld i veteranfriidrott och är grym på styrkelyftning.

Härom dagen klev min Insta-väninna Anna Sunneborn in i min bil och det första hon utbrast var:

– Vilken supergod parfym! Vad är det för någon som du använder?

Just nu använder jag doften Daisy från Marc Jacobs. Kanske lite för somrig för årstiden? Så här skriver Lyko.se om den:

”Färsk och feminin, en lekfull, ljus och lockande doft. Daisy fängslar med läcker friskhet av smultron, sedan blommar den med en modern kant av sammetslena violetta kronblad och avslutas med en lysande blandning av gardenia och jasmin. De vita ackorden av björk och cederträ tillför intensitet.”

Toppnoter:
Jordgubb, violblad

Hjärta:
Violkronblad, jasminbukett

Basnoter:
Mysk, vanilj

Bilden ovan behöver väl ingen närmare förklaring hoppas jag. Däremot undrar jag vad ni har för parfymer?

Bildkälla: getyourperfume.com

Dela
Tweeta
Maila
4 kommentarer

Annons

 


Laddar