Annons
Annons

En lyssnare får svar om sin kroppform


Jannice och jag sände live på Instagram där det kom upp en fråga om kroppsformer och proportioner. Ungefär så här löd frågan:

Varför känns det konstigt med nätta sneakers till mina tajta och smala jeans när det känns jättebra med stövletter med klack?

Annons

SVAR: Det är proportionerna som blir tokiga. Troligtvis är det helhetsintrycket av kroppen som känns fel.

Tänk kroppen som en snögubbe med två stora snöbollar. Den övre bollen är precis lika stor som den nedre. Gränsen mellan bollarna går vid kroppens midja. Du kan också tänka att kroppen som helhet är 100 procent och varje boll är 50 procent. Det råder balans mellan bollarna.

När det råder balans mellan bollarna (eller jämvikt mellan över- och nederdel) så känns det rätt utan att vi kan förklara det. Kläderna känns bra. Vi trivs utan att kunna sätta fingret på varför.

Så, till problemet. Nätta skor med smala jeans känns fel men stövlett med klack känns rätt. Varför? Den upplevda känslan är antagligen den att med nätta skor och smala jeans ger känslan av en för liten boll nertill. Anledningen till att jag svarar så är eftersom stövletterna känns bra. Med klack ”växer” den nedre bollen och balansen kommer tillbaka.

Om man ändå vill ha nätta skor och tajta jeans så kan man laborera lite med midjan. Till exempel kan man titta lite på hur man stylar tröjan och försöka höja midjan en smula. Instoppat istället för utanpå är ett sätt. Sedan kan man välja en nättare topp som har mer urringning och färre dekorationer i form av mönster, volanger och puffärmar.

Listan kan göras lång men det här sammanfattar mitt svar på STILSNACK:s Instagram ganska bra iallafall och jag hoppas att allt känns tydligt och bra.

Kom ihåg att detta var en fråga från en lyssnare och alltså något som hon upplevde som ett lite problem. När det gäller kläder och kroppsformer generellt så gäller fortfarande den gamla sanningen – känns det bra, så är det bra! 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar