I samarbete med apprl

Förebered sommarkroppen för soliga dagar


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Det är dags att förbereda sommarkroppen för snart gäller bara kjolar, kortärmat och badkläder. Det är med andra ord dags för skrubb, lite fusk och rikligt med solkräm. Sommaren väntar och så här möter du den bäst på fyra sätt:

Peeling

Nu är det dags för att skrubba huden med peeling. Tänk på att använda rätt produkter – grovkornig peeling för kroppen och finkornig dito för ansiktet.

Jag har hört mycket gott om Maria Åkerbergs produkter men aldrig provat själv. Kanske kan någon läsare berätta mer om denna ansiktspeeling med AHA & Jojoba?

Fukt

Efter en skrubbande ”storstädning” är det viktigt att tillföra fukt. Smörj in och se hur huden får en helt annan lyster. Det kan vara en bra idé att välja en extra fuktrik ansiktskräm.

Jag är inte så märkvärdig när det kommer till krämer egentligen. Jag har en parfymerad ”finkräm” från Chanel men till vardags och när det ska rikligt till smörjer jag in mig i denna från Nivea.

Lite fusk

Det är lätt att känna sig lite blek och glåmig efter en lång vinter. Har du både peelat och återfuktat huden kan du faktiskt fuska med lite brun utan sol. Återigen, ansikts- och kroppsprodukterna skiljer sig åt.

Och du, ibland kan man faktiskt blanda sin brun utan sol kräm med vanlig hudlotion om man är rädd för ränder och fläckar. 

Isabella Löwengrip har tagit fram ”brun utan sol”-droppar för ansiktet som jag är lite nyfiken på. Du köper Löwengrips self-tan-drops på apoteket och visst låter det bra att man kan välja själv med antalet droppar?

Solskydd

Hudens bästa vän är solkrämen. Smörj in och vänta en stund före du går ut. Krämen skyddar bättre om den får sätta sig lite.

Istället för solkräm i ansiktet så använder jag denna mousse från Evy.

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar


 


Laddar