Annons
Annons

Foundation favoriter – lyx, budget och mellan


 

Jag bad ”mitt” sminkproffs, makeupartisten Maria Qvist som sminkar modellerna till alla mina modereportage i MåBra, att välja ut tre grymma foundations i olika prisklasser. Men först, varför skiljer det ibland flera hundralappar mellan olika märken? Det är ju bara lite ljusbrun utjämningskräm vi snackar om…

Annons

Till morgonmötena i fotostudion dyker man upp osminkad… Det här är en bild från gammalt precis innan vi skulle plåta marsnumret av MåBra.

Enligt Maria så är den stora skillnaden i prisnivå på foundations att de innehåller olika mycket av vårdande ingredienserna. Drygheten är en annan sak som skiljer. En dyrare foundation är inte fullt lika utspädd som en billigare och som användare behöver du inte ta lika mycket för att uppnå täckande resultat.

Budget: Lumene nude perfection fluid foundation, 179 kr Kicks

Denna foundation ger en lätt och ”osminkad” känsla på huden, samtidigt som den jämnar ut hudtonen och håller sig matt hela dagen. 

Mellan: IDUN minerals Norrsken foundation, 299 kr Lyko

Fylld med fuktgivande ingredienser och vitaminer. Ger ett naturligt resultat som enkelt kan byggas på med ett extra lager för den som vill ha mer täckning.

Lyx: Esteé Lauder perfectionist foundation, 535 kr Kicks

Vårdande foundation som täcker bra.  Fyller huden med fukt och reducerar fina linjer. Känns lätt på huden samtidigt som den sitter från morgon till kväll.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar