Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta [email protected] För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Foundation, mineralpuder eller BB-cream?

  26 maj 2017

  Vi har fått lära oss att underlaget är viktigt för att lägga en fin makeup. Men när det stora utbudet av smink i butikshyllan snarare försvårar valet av ”rätt” produkt kan lite hjälp vara på sin plats. Låt den här lilla lathunden fungera som en fingervisning om vilken del av sminkhyllas du ska fokusera på:

  Annons

  Foundation: en täckande kräm som du applicerar efter din dagkräm.

  Läs mer:

  Få koll på foundation, concealer och puder

  TIPS! Se hudens underton och välj rätt smink

  Mineralpuder: anses av många vara en bra nybörjarprodukt. Väljer du mineralpuder kan du helt enkelt hoppa över foundation och applicera mineralpudret direkt efter dagkrämen och precis som det låter – pudret ”ingår” också!

  Se upp! Svårigheten med ett mineralpuder är att få rätt nyans. Eftersom mineralpudret är en naturlig produkt kan färgen ändras en smula en stund efter appliceringen på din varma hy. Ska du shoppa efter mineralpuder är rådet att prova två nyanser, gå en sväng på stan och först därefter slå till på den som färgmässigt passar bäst. 

  BB-cream: brukar kallas för en ”foundation light”. BB-krämerna kommer i tre olika färger – ljus, mellan och mörk. Här gör man ingen skillnad på undertoner så det spelar ingen roll om du är varm eller kall i dig själv. Valfritt om du vill ta puder efteråt.

  Tips! Har du en hy som är fet eller oljig är det klokt att välja en BB-cream som är nedmattande.  Kika efter produkter mäkta med ”mattifying” eller ”matte finish”.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar