Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta [email protected] För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Fråga och svar: klädkris, bröllop och klädkod

  8 augusti 2017

  Som du kunde höra i senaste avsnittet av podden STILSNACK så har min lillsyrra gift sig och jag har haft lite klädbekymmer inför bröllopet. Som jag bannade mig själv när jag slet av och på kläder i turbofart i provrummet bara tre timmar före vigseln. Puh! Jag kände mig väldigt fin och supernöjd med resultatet när pulsen hade gått ner och vi var på plats. Jag har fått ett par kommentarer på min klädsel som jag tänkte besvara nedan.

  Annons

  Fråga: Svarta kläder på bröllop, går det?

  Svar: Helsvart betyder sorgeklädsel och det ska man förstås undvika. Helvitt likaså men det syftar såklart på att det är brudens färg. Däremot går det utmärkt med en kombination av svart och vitt. Man ska vara medveten om att vissa kan reagera på det svarta. Det är därför bra att kolla med brudparet vad de har för önskemål.

  Kommentarer: 1. Annorlunda klädsel på bröllop. 2. Måste man inte ha klänning?

  Svar: Byxan i festliga sammanhang går bra så länge den uppfattas som just festlig. En byxa med revärer, en byxdress eller en jumpsuit är plagg som man kan bära när det står klädkod kavaj. Det är det lägsta graden av finhet när det står en klädkoder och motsvarar egna påhittade klädkoder som exempelvis ”festfin” och ”partyklädsel”.

  Det viktigaste är att kläderna upplevs som finare är vanlig vardagskläder helt enkelt!

  Fråga: Varför ballerina istället för klack?

  Svar: Byxan var aningens för kort för att det skulle se balanserat ut med en smal och nätt klacksko. Snyggt med klackar när byxan är ankellång men som sagt, kryper den upp är det snyggare med plattare sko. Men det är en smaksak som med mycket annat. Skomodellen som jag hade på bröllopet hade faktiskt en lite klack men väldigt låg. En typisk ”tantklack” på 2-3 centimeter med skalbaggar som dekoration.

  Fråga: Var är kläderna och accessoarerna ifrån?

  Svar: Allt kommer från Zara – pyjamasjackan, linnet, byxorna och skorna. Kanske lite fantasilöst men med den knappa tiden var goda råd dyra. Om jag inte minns fel landade summan på strax över 800 kr. Jag hade en gammal väska från Tiger of Sweden och jag bar 80-kronors örhängen från Glitter, ringen Trinity från Cartier och min vigselring.

  Maken hade en vit skjorta från Stenströms, en kostym och slips från Hugo Boss och en näsduk från Charlotte Olsson.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar