Annons
Annons

Fransyskan har vaknat!


I maj fyller jag 40 år och kommer att åka med familjen till södra Frankrike. Peppen är total och jag bygger redan upp förväntningarna med vin, ostar, croissanter, musik och filmer på Netflix. Längtar och drömmer om bouletävlingar, utflykter och skön värme!

Annons

Maken har en gång i tiden varit på parfymkurs i parfymstaden Grasse och nu drömmer jag om samma sak. Har bara som hastigast tittar på nätet men har varken hunnit läsa på eller ta reda på om man kan göra något litet besök någonstans. Vet månne du?

”Alla” finns ju i Grasse och ett parfymhus som vore skoj att besöka är 100BON som gör doft på ett helt nytt, naturligt och ekologiskt sätt. Riktiga ”parfymnördar” med andra ord. Ska jag vara helt ärlig så beundrade jag dessa flaskor före jag ens doftade. Jag gillar  ”apotekar-looken” på något vis och skulle gärna vilja ha alla flaskor bara för den fina samlingen skull.

Flaskorna har jag hemma för jag funderar på att göra en variant på modejobben. Tänk att addera en doft till en look. Typ. Det pratas ju doftgarderob men ingen visar hur det hänger ihop med person och stil. Får se, jag klurar lite på det och undersöker parfymer lite mer just nu.

Och som sagt, frankofilen i mig har vaknat och jag drömmer som varma, lata och festliga dagar på rivieran. Om du har ett eller annat tips för södra Frankrike får du gärna dela med dig. Som sagt, en parfymsväng vore skoj men annars vet jag inte så tipsa gärna!

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar