I samarbete med APPRL

Gemensamma trender: mode och inredning


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Som jag skrev igår så ska jag idag berätta lite mer om Formex och trenderna därifrån. Det bärande temat var tydligt. Den nya trenden handlar om det nya lyxen – vilken är att må bra! Trendanalysen är gjord av Formex i samarbete med Swedish Fashion Council.

En orolig omvärld får oss att att söka trygghet. Danskarnas ”hygge” ligger nära till hands. Det ska vara mysigt mjuk, bekvämt och omslutande. Vi vill trivas och den egna kroppen återspeglas i designen. Vi söker trygga lösningar och kärnvärden.

Om jag drar paralleller till modet så tror jag att det är därför som mormor stickade mössa eller de lappade jeansen är extra trendiga idag. Vi söker oss bort från det snabbrörliga och vill ha det mer av det ”långsamma” modet som matchar en hållbar livsstil. Äkta vara helt enkelt.

Framförallt var det två trender på Formex som stack ut. Gemensamt för dem är att de båda återfinns inom modet och inredningen idag. Först och främst färgskalan som är brända toner från vinröd, rost och och smutsig rosa syns i båda branscherna. Sammet ser vi också på båda ställena. Inom inredningen på kuddar och soffor och inom modet på det mesta faktiskt, från skor och byxor till kavajer och klänningar. Men också på väskor, sminkväskor och datorfodral.

Ovan har jag valt ut trendigaste shoppingen för dig just nu. Tänk kavajen ihop med en enkel t-shirt på AW:n med kollegorna eller byxorna ihop med skorna på en större fest. Lilla sminkväskan fångar trendkänslan och är en söt liten present. Jag vågar lova att min poddkompis verkligen skulle ge sitt godkännande på kuddarna, både den fyrkantiga och den rektangulära.

Samtliga länkar i ovanstående stycke är affiliatelänkar. 

Imorgon kommer ett nytt avsnitt av STILSNACK och då ger Jannice sin trendspaning från Formex och jag berättar om hur du väljer ut just dina trender och hur du applicerar dem. Missa inte det! För dig som vill lyssna ikapp så hittar du alla gamla avsnitt HÄR.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar