I samarbete med apprl

Guide: Hitta baddräkten för din kroppsform


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Just nu finns det massor av snygga baddräkter att shoppa i butik! Söker du en snygg baddräkt för sommaren 2018 så föreslår jag att du köper en klassisk modell som framhäver kurvorna på din kroppsform – oavsett om du är kort eller lång, rak eller kurvig! Här är några tips på vägen:

Mönstrat förvillar! En vanlig missuppfattning är att mönster drar till sig blickar. Det stämmer inte när det kommer till baddräkter. Du som väljer en mönstrad baddräkt kommer att trolla bort upplevda ”skavanker” med ett oregelbundet mönster. Ögat har nämligen svårt att stanna på ett ställe. 

Exempel: Här ser du en sportig och cool baddräkt från Ashley Graham och en djärv baddräkt från samma märke.

Omlott skapar kurvor! Baddräktsmässigt är omlotten en riktig vinnare. Inget trollar fram perfekta kurvor som en ordentlig omlottbadräkt – oavsett om du har kurvor eller inte! Tänk på att prova några stycken omlottbaddräkter. Själva markeringen där omlotten ”tajtar till” kan på vissa modeller sitta högre än andra. En del kvinnor passar bättre när det sitter högt medan andra när det sitter lågt. 

Exempel: Här kommer en klassik baddräkt från Abecita som passar många kroppsformer!

Rynkor och veck inte av ondo! Nej, tvärtom så är rynkor kanonbra när det kommer till baddräkter. Speciellt bra om vecken sitter vid magen. Anledningarna är lite olika till varför plisseringar är så snyggt. Till exempel kortas en lång torso av horisontella eftersom linjerna kortar av den långa överkroppen på ett smickrande sätt. Ett annat exempel på varför plisserat är så poppis är att vecken kan kamouflera valkar. 

Exempel: Här ser du baddräkten Majken från Ellos på en rak figur och på en kurvig figur.

Lycka till i jakten på den perfekta baddräkten och njut av sommaren!

Inlägget innehåller affiliatelänkar. 

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar


 


Laddar