Annons
Annons

Hållbart mode: livslängd & användarvänligt


Två av nycklarna för att lyckas med en hållbar garderob är att kunna skilja bra kvalitet från dålig, eller mindre bra, kvalitet.

Tänk livslängd! Skillnaden på livslängd mellan ett plagg som som är välkonstruerat, i rätt material för ändamålet och ett plagg som bara hänger snyggt på galgen men tappar formen efter några tvättar är stor. Ju längre livslängd på dina kläder desto bättre ur hållbarhetsperspektivet.

Annons

Tips! Du behöver klämma och känna på plagget. Syna sömmar och foder för att sist och slutligen prova det när du går, står och sitter.

Användarvänligt! Du vill satsa på kläder som du kan röra dig i till hundra procent. Kläderna ska kännas följsamma för om du måste ändra dina moves bara för att plagget stramar konstigt, du blir rädd för att sömmen ska sprätta upp eller knapparna flyga – ja, då är det inte bra kvalitet för ändamålet.

Tips! Tänk på att anpassa så att material passar in på hur aktiv du är. Till exempel så passar skira, tunna och delikata material för mer stillsamma aktiviteter medan grövre och mer robusta tygkvaliteter passar till mer aktivitet.

Mer tips på intressant läsning i ämnet: 

Hållbart mode? Så här gör du!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar