Annons
Annons

Harry och Meghan: klänningen och gästerna


Vilket bröllop det blev – vigseln mellan Hollywoodprinsessan Meghan Markle och den brittiska prins Harry var som taget ur sagorna. Intet öga torrt.

Klänningen

Den båtringade A-linjeformade klänningen var var designad av Clarie Waight Keller för Givenchy. Den stilrena klänningen andades 1960 och anses vara en typisk klänningen för modehuset.

Annons

Stilexperten: En underbar klänning. Visst kan det finnas de som tycker att den var alldeles för enkel och sparsmakad men man ska komma ihåg att den här typen av skrädderi kräver perfektion. Minsta lilla veck eller slarv syns på den här typen av klänning. Kom ihåg – ju enklare snitt desto svårare hantverk. Så klänningen är ett mästerverk.

Minst lika spännande som klänningen var gästlistan. Sällan har man skådat så många Hollywoodkändisar på ett kungligt bröllop i Storbritannien.

Amal Clooney bar en gul klänning från Stella McCartney. Klänningen har en fin passform och vackert dekolletage men jag är lite osäker på de vida hängande banden bak. Lite som att man hade glömt att knyta dem?

Tv-kommentatorerna älskade Pippa Middeltons klänning. Återigen passformen är fin, modellen är perfekt och hatten ljuvlig. Men jag är tveksam till plisseringen. Kan inte bestämma mig för om jag gillar de pudriga panelerna eller inte. Kanske är det panelerna som är för breda? Hmm…

Oprah Winfrey hade iallafall en riktigt snygg hatt och läckra skor. Wow! Precis som Amal Clooneys klänning så kommer Oprahs klänning från Stella McCartney. Modellen är klädsam och väldigt romantisk i stilen för att vara Oprah som annars är känd för en mer enkelt och elegant stil.

Victoria Beckham kom i sin egen design och jag gillade att hon hade valt att matcha med röda skor. Däremot kändes klänningen lite väl mörk och stram. Ärmarna var spännande och gav klänningen det lilla extra men förövrigt var det inte mycket annat som glimtade till.

Här ser vi Sofia Wellesley och James Blunt. Sofia bär en klänning från Valentino och vid första anblick ser den nästan tjock ut, tyget alltså, men tittar man närmare så är den lätt och genombruten. Spännande! Mycket modern i snittet och vackra färger som passar till bäraren.

Gina Torres som är känd från tv-serien The suits och tidigare kollega med bruden bar en superfin klänning. Den transparenta looken är trendig just nu och färgen är väldigt klädsam. Romantisk i stilen men i kombination med hatten blir helheten både tuff och nästintill stram. Snyggt!

Serena Williams gjorde som Oprah och valde en härlig djup puderrosa pastellfärg. Klänningen är jättevacker, draperingen framhäver kurvorna och figuren alldeles perfekt. Det fina halsbandet gömdes ibland eftersom det var pyttelite för långt och dök ner i dekolletaget men vad gjorde väl det.

Brudens mamma Doria Ragland var förtjusande i sin klänning och dräktjacka från Burberry. Det första jag slogs av var att hon såg så bekväm ut i sin outfit. Verkligen imponerad av hennes utstrålning.

Bilder: Getty Images, Shutterstock, Pinterest.com, Who What Wear UK

Fråga: Vad tyckte du om bröllopet, klänningen och gästerna?

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons

 


Laddar