Annons
Annons

Hitta rätt klänning utifrån din kroppsform


Så vet du om klänningen smickrar din figur och passar din kroppsform!

Så vet du om klänningen smickrar din figur och passar din kroppsform!

Vilken typ av klänning passar din kroppsform? Svaret är att du passar i fler klänningar är du tror! Det som avgör om en klänning passar bättre eller sämre på din kroppsform är hur utformningen av klänningen smickrar din figur. På bilden nedan ser du vad du områden som du ska vara extra noga med:

Annons
klänning-kroppsform

Du klär i fler klänningar än du tror. För att hitta klänningen som passar din kroppsform ska du kolla extra på följande områden!

Ringningen: V-ringat passar den med lite större byst medan rundhalsat passar den med lite mindre byst.

Läs mer om halsringningar: Tips på rätt urringning till din kroppsform

Ärmen: trekvartsärmen är lättast och passar de allra flesta figurer. En puffärm breddar medan en trumpetärm drar blickarna till magen.

Läs mer om ärmar: Långärmat eller linne till gäddhänget?

Midjan: en kurvig figur smickras av en insvängd klänningsmodell medan en rakare kroppsform eller en liten valk blir mest klädsamt i en rakare modell.

Läs mer om midjan: Klä putmagen – 6 vanliga fel att undvika!

Kjolen: ju snävare kjol desto kurvigare höfter, därför är det klädsamt när en rak figur kläs i en snäv pennkjol och en kurvigare kroppsform i en lite vidare A-linjeformad kjol.

Läs mer om kjolar: Stilexperten om korta ben och kraftiga vader

Detaljerna: var noga med hur mönstret uppfattas. Många gånger kan det skilja sig mellan olika klänningar så prova flera i samma utförande. Var observant på var detaljer som kappar och band hamnar eftersom dekorationer alltid drar till sig blickarna.

Läs mer om detaljer: Accessoarerna är klädernas vitaminer

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar