Annons
Annons

Jag har köpt Faktumkalendern 2017


Skulle fota "Dagens outfit"-kalendern från Faktum men Beyoncé dök upp i bild hela tiden så det fick bli så här istället.

Skulle fota ”Dagens outfit”-kalendern från Faktum men Beyoncé dök upp i bild hela tiden så det fick bli en bild med henne också.

Jag blev så glad när ”min” Faktumförsäljare visade att Faktumkalendern hade kommit och att temat för 2017 är Dagens outfit. Varje kalendermånad porträtteras en faktumförsäljare med bild och text. Tillsammans med kända svenska modebloggare har försäljarna stylats och klätts i coola, snygga och spännande looks. Plaggen? De egna kläderna förstås! Vi som köper kalendern får en glimt av favoritplaggen och höra historien och tankarna om den egna klädstilen.

Annons

När det gäller kläder vill vi alla se bra ut! Det kvittar var i livet vi befinner oss, vad vi jobbar med eller var och hur vi sover om nätterna. Som stilexpert möter jag dagligen de som brottas med att få ihop insidan med utsidan. Kläder behöver inte alltid representera något ytligt utan kan gå långt ner på djupet av en människa om man är öppen och villig att skrapar på det yttersta lagret.

Ändå läser jag om hur den som säljer Faktum tvingas gå en balansgång. Intresset för stil och ett snyggt yttre kan ligga en i fatet som försäljare. Tydligen sticker det i ögonen på folk om man är hemlös, säljer Faktum och ser för bra ut. En yngre försäljare fick rådet av en äldre att rulla sig i grus för att sälja bättre. Skrämmande läsning!

När jag tänker på hur ”min” försäljare med sin preppy stil skulle behöva smutsa ner sig för att sälja bättre blir jag verkligen nedstämd. I somras hade han en superskön stil med klassiska Bermudashorts, pikétröja och Trilbyhatt. Verkligen snyggt!

Nu när kylan smyger på är jobbet allt annat än bekvämt för ”min” försäljare. Trilbyhatten är utbytt mot en toppluva och nästippen röd. Ändå är han strålande glad när vi möts. Han har ska byta försäljningsplats till en butik med större parkeringsplats. Drömmen är att sälja lite bättre och slippa rulla sig i grus för att lyckas med jobbet.

Källa: Faktum.se

Dela
Tweeta
Maila
3 kommentarer

Annons


Laddar