Annons
Annons

Jag joggar som en powerwalkare


katarina-althin-måbra

Nu har ni träffat ”mitt” lilla gäng som jag ska springa Tjejmilen med och tillsammans ska vi nu kämpa med alla andra MåBra-löparna som Mia Törnblom och Leila Söderholm. Visst känns det som en bra liten grupp?

Annons

Nu gäller det att ligga i lite med träningen. Jag har en månad att finslipa formen. Jag är ju inte så snabb om vi säger så… Om jag skulle lista lite för- och nackdelar skulle det se ut såhär (fördelarna först):

  • Tjockt pannben
  • Kontrollerad kropp (gör inga konstiga rörelser som tar energi)

Förbättringsområden:

  • Tar för korta steg
  • Långsam

Skippade myset i fredags och stack ut på en löptur i milspåret istället. Sprang en mil i min allra mest bekväma fart. Det tog 1 timme och 20 minuter. Lite svettigt såklart men jag hade med lätthet kunnat springa ett varv till. För er som inte har koll på löptider så skulle man kunna säga att jag joggar lika snabbt (eller sakta) som någon som går en powerwalk…

Min stora utmaning blir alltså att kliva ur bekvämlighetszonen och börja kämpa lite. Hjärtat måste jobba. Receptet? Intervaller…

Ni då? Hur har ni det med motionen så här i semestertider? Någon?

Dela
Tweeta
Maila
5 kommentarer

Annons


Laddar