Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta [email protected] För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Jag klär mig som jag VILL

  10 juli 2016

   

  Krönika-fotboll-kläder

  Ikväll spelas EM-finalen i fotboll och jag ska bänka mig framför tv:n. Jag tycker att det är så härligt att se att vi har kompetenta kvinnliga journalister som kommenterar och tycker till. De tar platsen bredvid sina manliga motsvarigheter på det självklara sätt som känns så Sverige 2016. Heja!

  Annons

  Men istället för uppsnack inför matchen så är det de kvinnliga sportjournalisternas kläder som fått mest mediautrymme den senaste tiden. Jag läser den kritiserande klädkrönikan och bara ruttnar inombords.

  Det känns så ofräscht när en journalistkollega skriver att korta kjolar och klackar inte är jämställt med männen. I mitt stilla sinne undrar jag om den kritiserande krönikören och tillika sportjournalisten hade slut på fotbollskommentarer så att hen var tvungen att börja vädra mossiga åsikter om kläder istället?

  När det saknas klädkoder på jobbet så är det fritt fram att klä sig efter som man vill. Det är jämställt. Huruvida den klädseln överensstämmer med hur en sportjournalist i tv bör se ut hör inte hit. Nu fokuserar vi på det som verkligen är viktigt, nämligen kvällens fotbollsmatch!

  Heja Jenny Alversjö som visar var skåpet ska stå i Nyhetsmorgon.

  Heja Jenny Alversjö som visar var skåpet ska stå i Nyhetsmorgon.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar