Annons
Annons

Jag gick i mål och klarade Vasaloppet


Skärmdump från internet på min målgång i Vasaloppets öppna spår.

Skärmdump från internet på min målgång i Vasaloppets öppna spår.

12 timmar och 4 minuter tog det men i mål på Vasaloppets öppna spår kom jag! En utmaning som hette duga, roligt på många sätt men ack en sådan krävande strapats.

Uppvärmning kl 06:45 strax före starten i Sälen.

Uppvärmning kl 06:45 strax före starten i Sälen.

Nästa kontroll Oxberg står det på banderollen. Min motigaste sträcka under loppet.

Nästa kontroll Oxberg står det på banderollen. Min motigaste sträcka under loppet.

I Oxberg, med sex mil i benen, var det verkligen tufft att hitta mitt ”happy place”. De, i Vasaloppssammanhang, kända Lundbäcksbackarna tog för mycket. Energin var borta och jag hade lust att sätta mig på bussen och åka till hotellet. Jag har aldrig tagit ut mig så mycket så att jag har varit illamående, yr och velat kräkas. Men så kändes det och jag brydde mig inte speciellt mycket om att fullfölja loppet.

Annons

Som tur var hade jag bästa supporten i maken som ju för övrig är gammal skidåkare. Jag kan ärligt och uppriktigt säga att jag aldrig hade tagit mig i mål om det inte vore för honom. Han såg till att jag vid varje stopp tog av mig skidorna för att skaka loss benen, samtidigt som jag fick en ordentlig paus och litervis med blåbärssoppa och buljong.

Det blev ju ett par snabba besök på "det lilla huset". Jag var lite orolig före loppet att jag skulle behöva gå hela tiden men jag svettades nog bort den mesta vätskan.

Det blev ju ett par snabba besök på ”det lilla huset” och lite krångligt med alla lager kläder. Jag var också lite orolig före loppet att jag skulle behöva gå på toa hela tiden men jag svettades nog bort den mesta vätskan så det blev aldrig något problem.

Som sagt, det tar sin lilla tid att skida de där 90 kilometrarna och man ska ha respekt för distansen. Som första gångs åkare är det ju mycket annat att hålla koll på vilket ju i sin tur skapar extra stress och oro. Nu när jag är hemma igen så har jag beslutat mig för att stuva undan skidorna ett tag. Jag har en mördande träningsvärk. Mattias Fredrikssons redan klassiska mantra ”kliv, kliv, överlev” går ännu på repeat i skallen och jag ska unna mig en ordentlig vila efter mitt äventyr. Tänk att jag gjorde det!

Har fångas jag på bild av Vasaloppets fotografer när jag saxar upp för ett litet krön.

Har fångas jag på bild av Vasaloppets fotografer när jag saxar upp för ett litet krön. Bilden är en skärmdump och inte så högupplöst därav korningheten.

Dela
Tweeta
Maila
21 kommentarer

Annons


Laddar