Annons
Annons

Katarina om kavajen


Instagrambild från populära

Addsimplicity lade upp den här bilden på Instagram efter vår lunch tidigare i somras. Ni känner igen blazern tror jag. 

Hur ska man göra om man inte trivs i kavaj men ändå vill åt ”blazer-känslan”? Det undrade bloggläsaren Anki när jag startade med garderobens 30 klassiker och blazern igår.

Krasst sett så kan man konstatera att det är ganska svart eller vitt. Är man inte kvinnan som trivs i kavaj så lär det vara svårt att komma dithän att det blir favoritplagget över allt annat. Men visst finns det genvägar.

Annons

Ta koftan som genväg. Busnel och Anna Holtblad har koftor som skapar lite samma känsla som blazern. Några säsonger har jag sett att även MQ har dessa lite stelare kavajliknande koftor och jag har sett att KappAhl har det i sitt sortiment för hösten (osäker på färgerna dock).

Skräddarsytt för den perfekta passformen för just din figur. Har man inte figuren för butikernas kavajer så är ett annat råd att skippa felköpen och satsa på skräddarsytt. Ja, jag vet att det låter jättedyrt och visst kostar det. Men å andra sidan kostar några felköpskavajer som bara hänger i garderoben också. Det gäller att hitta balansgången och tänka långsiktigt både stil- och kostnadsmässigt.

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons


Laddar