Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta [email protected] För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Kläder studenten 2017: balen och mottagningen

  27 april 2017

  Båda mina döttrar har tagit studenten så jag är igenom stressen med studentbuffé, balklänning och klädfunderingar.

  Pratade om studentmode, balklänningar och sommarens trender 2017 i Sveriges radio P4 Malmöhus. Det är dags att börja tänka på kläderna nu om du har en son eller dotter som tar studenten i år. Det kan lätt bli en dyr historia. Här är mina bästa tips inför studenten:

  Annons

  Kläder

  Tänk bal, utspring och mottagning som separata klädtillfällen. Fråga din son eller dotter vad hen har för tankar om klädseln. Idag är det vanligt att man har en outfit när man springer ut och en annan på mottagningen.

  Tips! Killarna kan ofta ha samma kostym på balen som på studentdagen.

  Nytt, lånat eller begagnat

  Det kan bli en dyr historia om allting ska köpas nytt. Ta hjälp av sociala medier som exempelvis Facebook. Fråga vänner eller gå med i en grupp för utlåning av kläder.

  Tips! Kom överens med den som lånar ut om det är okej att göra sömnadsändringar och hur ni gör om olyckan är framme och plagget förstörs.

  Budget

  Sätt en prislapp för vad de olika klädtillfällenas outfits får kosta. Glöm inte skor och accessoarer. Kom ihåg att ha en plan för kläder vid dåligt väder. Involvera den blivande studenten i ekonomisnacket.

  Tips! Ge den blivande studenten ansvaret över till exempel ”utspringskläderna” med planering, inköp och en pengasumma (som du har bestämt).

  Övriga utgifter

  Det kostar att ligga på topp och på många håll är det nästintill standard med solduschar och professionell fixat hår och smink. Den blivande studenten kanske inte alltid har tänkt på hur utgifterna hopar sig när önskemålen är många.

  Tips! Ta Youtube till hjälp. Där finns många tutorials för den som vill sminka sig eller fixa håret själv.

  Mer läsning: 

  Så här fixar jag studentfesten

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar