Annons
Annons

Klädråd till kvinnor i olika åldrar


I veckans avsnitt av STILSNACK pratar jag och Jannice om livets olika faser. Det är naturligt att ändra sin stil genom årens lopp men, vad är det egentligen som klädmässigt gäller för en 20-åring? Finns det några skillnader mellan till exempel en 40 och en 60-åring? I podden bad vi dig som lyssnar att kommentera och ge tips som har funkar för dig.

Annons

Du som söker råd kan kika på de här och se om de passar för dig. Och du, kom ihåg att när vi snackar ålder så kan det vara både siffran och den mentala åldern – du bestämmer själv vilken som du trivs bäst att klä dig efter.

20-åringen: Fyll garderoben med färgstarka experimentella plagg. Kom ihåg att allting är okej – så våga kliva utanför din komforten för att hitta stilen och kläderna som är rätt för dig.

30-åringen: Nu är det tid att satsa på en basgarderob. Satsa på praktiska plagg som kan varieras till nya kombinationer. Det behöver inte vara dyra kläder utan lyft isåfall med accessoarer.

40-åringen: Låt kläderna visa vem du är och satsa på att hitta din egna känsla för stil när du väljer plagg. Ta ägarskap och låt något utvalt plagg eller någon accessoarer vara ditt signum.

50-åringen: Tänk igenom plaggen i din garderob och satsa på snitt och kvaliteter som verkligen passar din figur och framhäver den siluett som du vill framhäva. Sortera bort sådant som inte känns klädsamt.

60-åringen: Nu gäller enkel elegans. Genom årens lopp har du dina känsla för vad du gillar (och vad du inte gillar) förfinats. Utmaningen är att hitta plagg som håller vad de lovar och har den passform som tillåter rörelse.

Lyssna på STILSNACK om livets faser.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar