Annons
Annons

Krönika: Är din julstress en skenande häst?


Juletiden är här och med den också julefriden. Eller vänta nu, så är det ju inte alls. Nog för att det lackar mot jul men något lugn märks då inte av. Har vår julstress förvandlats till vilt skenande hästar?

Annons

Det är några år sedan nu som julstressen knackade på min dörr. Jag hade tur som var tillräckligt alert att hinna dra igen dörren framför dess fula grin. Efter den påhälsningen skulle man kunna säga att jag tog ridlektioner för att lära mig säga halt.

Efterföljande år tackade vi nej till glöggmingel, julfester och nyårspartyn. Istället drog vi till fjälls. Lång bort från allfarvägen, wifi och julstök. Våra hästar stod lugnt i spiltan.

Visst märker jag hur vännerna julpyntar och står i. Det är ingen nyhet vem som bakar, pyntar och briljerar mest. Det är ett under att några fortfarande håller sig kvar i sadeln.

Kanske spär jag på din julstress när jag i sociala medier berättar om mina julbrev till släktingar utomlands, att jag köper myspaket till barnen och åker på jullunch med maken.

Slå dövörat till! För snälla medryttare, låt inte min eller någon annans ridning påverka dig. Sanningen är att våra hästar är olika men också vårt sätt att rida. Stäng av skiten om den stressar dig. Ta en ridlektion om du behöver. Men sitt kvar i sadeln, välj ditt tempo och rid din egna vägar i jul. God jul!

PS. Eller så gör du som jag och parkerar kusen i stallet. 

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar