Annons
Annons

Kroppspositiv! Bli kroppsstolt & älska kroppen


Vi kvinnor har kroppar i alla former och storlekar. Här är fyra riktigt goda anledningar att vara kroppsstolt och att älska din kroppsform precis som den är:

Ditt liv kommer inte att magiskt att förändras till det bättre bara för att du går ner i vikt. I slutändan funkar dina känslor och tankar på samma sätt som de alltid har gjort. Visst kan tappade kilon kännas som en vinst men har du haft en kritiskt röst inombords tidigare så lär den vara kvar oavsett vad vågen pekar på.

Annons

God mat är till för att ätas och att njutas av. Unna dig vällagade middagar och andra godsaker. Du är värd att njuta av mat och sötsaker precis som alla andra. Att ständigt straffa sig själv för att du inte ”håller måttet” är bara sorgligt och skapar onda cirklar av ångest och hets.

Så länge du är i balans och känner dig frisk och stark. Allting handlar om att hitta balansen och måttfullheten. Ett generöst ”lagomland” utan regler och med en lagom blandning av motion, sömn, god mat, godis och skratt är svårslaget. Så länge du inte har någon medicinsk åkomma att ta hänsyn till förstås.

Ingen är perfekt. Tänk såhär – det finns bara en av dig och resten är bara bleka kopior. Varje person har det där lilla extra som gör dem unika. Satsa på att hitta din grej, lyfta den och vara stolt istället för att jaga det perfekta idealet. Och du, utseendet ändras ju med åldern så varför inte njuta här och nu?!

Mer peppande läsning om kroppspositivism:

Låt inte knoppen mobba kroppen – 10 budord!

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons


Laddar