Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta [email protected] För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  Läsarfråga: passar kappan min kroppsform?

  1 september 2016

  Det kom ett mejl från bloggläsaren Pia som vill veta om den gröna kappan passar hennes kroppsform: 

  ”Hej Katarina. Fastnade för den gröna kappan från Lindex men enligt dig är jag en H. Kappan är ju inte dubbelknäppt men är ändå åt det hållet. Vad tror du, kan jag ha den eller ska jag satsa på någon annan?”

  Annons

  Katarina svarar: Hej Pia! Jag tycker att du ska prova kappan om du är nyfiken på den. Färgen är alldeles underbar och på bilden ser kappan verkligen jättefin ut. En typisk H-figur kan se lite olika ut beroende på om man har några extra kilon eller inte. Vanligtvis så lägger sig de där extra kilona runt byst och mage.

  Är du en H-figur utan extra kilon ska du se upp med axelpartiet och den raka skärningen vid midjan. Följande gäller:

  Blir kappan för stel vid axlarna kan kappan lätt se för stor ut. Samma sak med den raka skärningen, de dubbelknäppta knapparna kommer att förstärka intrycket av att här ”fladdrar” kappan eftersom kroppsformen inte ”fyller ut” ordentligt.

  + Den gröna kappan har skärp och saknar knappar. Det betyder att du kan snöra åt om den är för stor. Axelpartiet behöver då inte bli ett ”problem”. Extra plus är att den går omlott när den stängs!

  Är du en H-figur med extra kilon ska du också se upp med axelpartiet och den raka skärningen vid midjan. Förlänade gäller: 

  Blir kappan lite för trång över skuldror och tajt i armhålan kommer det att förstärka intrycket av byst. Du kan lättare uppfattas som bystig. Knäppt kappa och knutet skärp kan dra blickarna till magen, speciellt om knuten ”står ut” mer än bysten.

  + Den gröna kappan stängs omlott vilket är mycket smickrande för en liten mage. Knyt bältet till en platt knut. Placera den lite snett under ena brösten sett så trollas dessutom putmagen bort. Fickornas snedställda placering gör så att ögat tror att man har mer markerad midjan.

  Hoppas att du blir hjälpt av mitt svar Pia. Lycka till med shoppingen!

  Hälsar Katarina

  För fler höstkappor missa inte  Snyggaste kapporna i butik just nu eller vilken höstkappa som passar de olika kroppsformerna i inlägget Rätt kappa för din kroppsform.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar