Annons
Annons

Mångfald: milstolpe nådd under modevecka


Foto: IMAXTREE

Vårens modeveckor avlöser varandra när modecirkusen drar från stad till stad. New York, London, Milano och Paris. Idag när det det mesta synas och inget lämnas åt slumpen har sajten The Fashionspot gjort en intressant iakttagelse på catwalken som jag tycker är värd att lyfta lite extra. Vi snackar mångfald!

Annons

Enligt sajten var det första gången i historien som det på samtliga visningar under modeveckan i New York fanns minst en eller flera färgade modeller på catwalken. Modebranschen har ju flera år kritiserats för skeva kroppsideal och för att inte spegla en rättvis bild av samhället.

Tänk att det har tagit oss så här lång tid! Borde inte en sådan här nyhet vara en ”gårdagens nyhet”? Oavsett vad så är jag glad för milstolpen. Mångfalden berikar och catwalken tillhör alla tycker jag.

Du som är intresserad och vill läsa mer om mångfald kan ta del av Fashionspots rapport HÄR. Man skriver också om kroppsformer, plus-size och transpersoner på catwalken. Viktiga saker att lyfta fram – inte bara på catwalken utan på bloggar, i modereportage och i vardagssnacket.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons


Laddar