i samarbete med apprl

Mode och miljö – det går att shoppa smart!


Går det att vara klimatsmart och ändå gilla mode? Ja, det går. Visst kan det vara knepigt men idag finns det många modeföretag som verkligen tar miljöhotet på allvar. Genom en snabb sökning på ett företags hemsida får man ganska snabbt information hur man jobbar för miljön.

Igår klickade jag runt i webshoppen hos Gina Tricot. Några av plaggen var märkta med ”The good project” och jag blev genast nyfiken. Jag visste det inte men det visar det sig att kläderna därifrån var från deras mer hållbara kollektion. Jag stannade kvar och kollade igenom plaggen och det här är mina tre favoriter:

Till basgarderoben: skjortan i ekologisk bomull för 199 kronor.

Snackisen till den svarta kostymen: t-shirten med tryck för 99 kronor.

Färgklick till ljusa sommarkläder: koftan (på bilden) för 249 kronor som faktiskt finns i fler färger om du inte gillar samma som jag.

Inlägget innehåller adlinks.

Intresserad av mer? Läs mitt inlägg: 
Hållbart mode? Så här gör du!

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera


 


Laddar