MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta [email protected] För frågor om samarbeten, maila: [email protected]


  I samarbete med Apprl

  Modereportage, moodboards och shopping

  13 juni 2017

  När jag skapar looks till de modereportage som du ser i MåBra väljer jag att jobba med moodboards på nätet. Jag klipper och klistrar virtuellt. När det sedan är dags att välja kläderna till en outfit, tar jag mina moodboards och sätter ihop en stil som antingen har samma färger, känsla eller stil.

  Här kan du se ett exempel på hur jag har jobbat med en inspirationsbild och sedan valt kläder i samma färg för ett tydligt färgtema på min look. Det är alltså inte alls samma plagg som jag har valt ut till min modell som du ser tjejen bära på inspirationsbilden. Men, på något sätt fångas uttrycket och helheten brukar resultera i något riktigt snyggt.

  Klickar du på bilden så har jag nu jobbat lite på samma sätt för dig. Trenden är tydlig, den rosa och röda färgkombinationen är ett säkert kort både i sommar och i höst. Jag har valt ut plagg i samma färger och material om du också vill skapa känslan redan nu i sommar:

  Ljusa kappan från Asos (adlink) kostar 705 kr och är en bra övergångskappa och funkar både höst och vår. Eftersom den är så ljus kan du både matcha den med grå detaljer och med kamel och nougatfärgat.

  Den korta och figursydda rosa koftan från Minus (adlink) kostar 500 kr. Den har en riktigt härlig karamell tycker jag. Den här sortens koftor med färg är roliga att sätta samman med vita toppar, vanliga jeans och färgglada skor eller ett bälte i en kontrastfärg. Jag hade valt gult eller grönt!

  Den långa koftan från Noa Noa (adlink) känns superfin. Perfekt att svepa om axlarna om du bär vita jeans och en skir topp en sommarkväll eller till grå kontorskläder senare i höst.

  Den djupröda storskjortan från Influence (adlink) är på rea och kostar strax under 250 kr. Ska man prova en ny trend eller en ny typ av plagg så ska man absolut hitta billiga alternativ. Onödigt att spendera för mycket om man inte ”blir biten”.

  Rutiga byxor som dess från Only (adlink) ser jag komma hos de flesta märken, från kedjorna till lyxmärkena. Modellerna varierar och du kommer att se vida ben med trekvartslängd till ankellånga med smala ben så välj den modell som passar din kroppsform bäst.

  Sist men inte minst, kjolen! Åh, jag har letat som en galning för att hitta en lika fin som på bilden men icke. Till slut fastnade jag ändå för den blommiga omlottkjolen från Vero Moda Tall (adlink). Inte alls lika fint plisserad eller samma färg men den är sval och skön i sommar och kostar endast 385 kr till skillnad mot Gucci-kjolen på bilden som nog kostar lite mer.

  Psst! Tack till Lotta på Wundies.se som hade superkoll på finkjolen!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar