Annons
Annons

Modesnackis nr 2: 63-åriga omslagsmodellen


Det händer alltid saker i modevärlden och nya snackisar dyker ständigt upp. Senast på tapeten är den 63-åriga modellen Christie Brinkley som syns i baddräktsnumret av Sports Illustrated tillsammans med döttrarna. På Instagram tackar hon Sports Illustrated för det kraftfulla budskapet att bra saker kommer i olika storlekar och inte har något utgångsdatum.

Annons

Inte mindre än tre gånger har hon varit på omslaget. För People magazine säger Christie Brinkley att hon trodde att dagarna som baddräktsmodell var över:

– Min första tanke var, i min ålder? Aldrig! När jag fyllde 30 trodde jag att det var sista gången jag poserade i baddräkt. När det nya numret kommer ut är jag 63, jag trodde att de dagarna var förbi. 

I en debattartikel för CNN är Peggy Drexler kritisk. I stora drag skriver hon att kvinnor idag inte behöver ännu ett ouppnåeligt ideal. Borde vi inte stäva efter en högre standard för våra unga undrar Drexler och drar paralleller till marscherna mot Trump administrationen i Washington.

Tidigare i år samlades människor världen över för att stå upp för mänskliga rättigheter, mångfald och jämställdhet. Women’s March anordnades även i Stockholm och i hundratals andra städer runt om i världen.

Själv tycker jag att det ena inte utesluter det andra. Jag får lite ”lilla gumman”-vibbar av Drexler text. Varför förminska någon i ”de egna leden” om det egentliga problemet är Trump?

Källor: CNN, People Magazine, Amnesty, Womens March

Fler snackisar från om utseende och ideal:

Modesnackis: 61-årig baddräktsmodell

Stilexperten: Idealen saknar hjärtan och känslor

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons


Laddar