Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Jag heter Katarina Althin och driver företaget Stilstudio Göteborg som hjälper dig att hitta din personliga stil. Detta är min blogg och här delar jag med mig av min vardag, varvat med tips och funderingar. Vill du maila synpunkter eller frågor? Kontakta [email protected] För frågor om samarbeten, maila: [email protected]

  Annons

  När hemmaträningen gör skillnad

  26 april 2017

  Jag har verkligen varit flitig med att göra mina träningsövningar hemma den här vintern. Stundtals har det varit segt och jag har velat ge upp. Men så plötsligt vänder det och så händer det grejor istället när jag är tillsammans med min fysioterapeut. Övningarna gör inte ont. Jag känner mig stark. Det är plötsligt kul igen. Till exempel så har jag ökat med att springa sex minuter på löpbandet istället för tre. Nästa vecka kanske lite till, vem vet.

  Annons

  Träningen hemma utgår från att jag promenerar varje dag. Mellan 2-5 km per dag avverkar jag. Ibland snabbt på någon grusväg, andra gånger mer långsamt i skogen över stock och sten eller vid havet på sten och i sand.

  Varje kväll har jag gjort antingen knäböj eller utfall. Jag har stått på en balansplatta och gjort lite ”moves”. Devisen är ”hellre färre men grymt bra än många slarviga”.

  Så här ”sitt-hänger” jag också. Sedan gör jag övningarna med ett ben i taget. Tänk ungefär som att sätta sig ner och sedan upp igen.

  Den senaste veckan har min repertoar utökats med att jag ”sitt-hänger” i handtagen stående på ett ben. Sedan knäböjer jag. Typ som om jag skulle sätta mig ner på en stol och sedan resa mig upp igen. Armarna ska jag helst inte använda så mycket. Knäet som jobbar ska vara stabilt och hela tiden peka framåt. Jobbigt men kul.

  Hur går det för dig med träningen? 

  Mina handtag är från märket Abilica och heter Powersling. Det finns flera märken och de kostar alla runt några hundralappar. Googlar du så kommer du att märka att det finns många bra övningar för hela kroppen. Jag kan tyvärr inte tipsa om något annat än min för det är så långt jag har kommit hittills. 

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar