Annons
Annons

Ny mammaroll när barnen flyttar hemifrån


Krönika-katarina-althin

Ibland får jag höra att jag är modig. Som häromveckan när jag som sprillans ny medlem i IFK Helsingborgs skidförening anmälde mig till klubbens rullskidtävling. Fast döttrarna fnissade. Rullskidor? Ännu en grej i raden av mina många andra sportsliga påhitt.

Annons

Jag vet, det må låta lite tokigt men till mitt försvar så har jag alltid gillat längdskidåkning. Nu var det är inte kärleken till skidåkningen som fick mig att, nervös och med lite lätt illamående, ställa mig på startlinjen på klubbtävlingen. Nej, det var istället kärleken till döttrarna.

Tjejerna är stora nu. De ska snart lämna boet. Förväntansfulla och glada, med världen för sina fötter. Och när de nu ska ta sina första steg på egen hand så har jag funderat på min nya mammaroll. Vad kommer att hända? Blir det ”bye bye”, vi ses till jul och sedan tyst… med noll intresse för föräldrarna? Vilken hemsk tanke.

Så för att verka intressant klev jag ur komfortzonen, anmälde mig till rullskidloppet och utmanade mig själv trots att jag var osäker. Nu i efterhand hoppas jag att mina ostadiga ben och långsamma stavtag ska komma att inspirera mina döttrar.

Alla vet att barn, stora och små, sällan gör som vi säger. De gör ju som vi gör. Med min tävlingsdebut som metafor ville jag visa att det enda som behövs här i livet är att ställa sig på startlinjen, staka på och ta sig i mål. Även om man är lite skraj.

Och vad det gäller min egen mammaroll så hoppas jag kunna bli en förebild att följa och inte ”bara” en förälder att lämna.

Så här såg det ut, klassisk före- och efterbild, när jag gjorde min tävlingsdebut i rullskidor. Jag vann damklassen. Men så var jag också den enda kvinnan som var anmäld till skidklubbens tävling.

Så här såg det ut, klassisk före- och efterbild, när jag gjorde min tävlingsdebut i rullskidor. Jag vann damklassen. Men så var jag också den enda kvinnan som var anmäld till skidklubbens tävling.

 

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons

 


Laddar