Annons
Annons

Om lycka och att vara lycklig


Det här är en bild på Maslows behovstrappa lånad härifrån.

Det här är en bild på Maslows behovstrappa lånad härifrån.

Dagens fråga: vad gör dig lycklig?

Jag har läst på lite mer om det här med lycka. Just lyckan kan ju vara en ganska flyktig känsla och därför en svår fråga att svara på. Speciellt om man som jag börjar vända och vrida på den.

Annons

Jag kan skatta mig lycklig. Det är sällan eller aldrig som jag ens behöver fundera eller bekymra mig över de nedre blocken i pyramiden. När jag spontant tänker på lycka så är jag upp på toppen. Det är i de två översta blocken som jag ”befinner mig” när jag reflekterar över lyckan till vardags. Tror jag.

De stunder, när alla bitar i pyramiden är fyllda och jag själv i det ögonblicket gör något som tillfredställer den översta toppen på pyramiden så känner jag mig i balans, fylld av energi och fullständigt LYCKLIG!

Så när är då det? Tja, det kan vara under ett träningspass (!) och jag pushar mig eller när jag gör något som är utanför min komfortzon. Som den där gången när jag drog till fjälls och red från lappkåta till lappkåta med ett gäng okända tjejer.

Det här var en magisk kväll långt ute på fjället. Nya vänskapsband knöts och lyckan känns fortfarande lika varm och go' nu som då.

Det här var en magisk kväll långt ute på fjället. Nya vänskapsband knöts och lyckan känns fortfarande lika varm och go’ nu som då.

IMG_3685 IMG_3689

Du då, när är du riktigt lycklig och hur känns lyckan för dig?

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar